Vásároljon "Koncert 33" ajándékutalványt 2 és 5.000 Ft értékben! Karácsony
Az utalványok bármelyik "Koncert33" hangversenyre beválthatók.

Festetics Palota A Zongora 2019 PDF Nyomtatás E-mail

A Zongora – Mini maraton Budapesten a Festetics Palotában február 16-án és 17-én

Boros Misi, Király Csaba, Balog József, valamint Dráfi Kálmán és Vajda Marcell zongoraestjei

A teljes sorozat (12 koncert) időpontjait, műsorait és az életrajzokat ITT olvashatják.

 

A nagysikerű „MVM Koncertek – A Zongora”-sorozat mini maratonján vehet részt február 16-án és 17-én a vállalkozó kedvű közönség. A hétvégén, szombaton és vasárnap összesen négy koncert kerül megrendezésre a Festetics Palotában: négy kiváló, egyúttal egymástól igen különböző művészt hallgathatunk meg. Ebben a teremben a művészek és a közönség zárt egységet alkotnak, ami egészen különleges zenei élményt nyújt a hangversenyek hallgatóinak.

A maratont a csodagyermekként indult Boros Misi hangversenye nyitja szombaton délelőtt 11 órakor. Fiatal kora ellenére az egész ország ismeri a nevét és egy érett művész műsorával készül: Mozart, Schubert és Liszt darabokat hallhatunk előadásában. Este 7 órakor a szintén világszerte koncertező Király Csaba Liszt-estjével zárul az első nap. Vasárnap délelőtt a Liszt-díjjal kitüntetett Balog József koncertje lesz hallható: sokszínű műsorán Rameau, Debussy és Wolf Péter művek csendülnek föl. A maratont Dráfi Kálmán estje zárja, aki zongoraestjén lehetőséget ad egyik legtehetségesebb tanítványának, Vajda Marcellnek. A két művész a romantika világába invitálja hallgatóit, Schubert mellett, Chopin és Liszt műveit hallgathatjuk meg előadásukban.

A „maraton” jelzőtől azonban ne rettenjen el egyetlen érdeklődő se, jegyeket egyenként is lehet váltani az előadásokra. A sorozat ősszel is folytatódik, 2 további hétvégén újabb nyolc zongorakoncert kerül megrendezésre: Csalog Gábor, Hlavacsek Tihamér, Gyöngyösi Ivett és Kemenes András október végén, Érdi Tamás, Falvai Sándor, Balázs János és Lantos István pedig december közepén adnak zongora koncerteket Budapesten, a Festetics Palota Tükörtermében.

Jegyek már mind a 12 hangversenyre megvásárolhatók a Zeneakadémia jegypénztárában és az interneten a www.jakobikoncert.hu honlapon a Jegyvásárlás menüpontban, valamint a koncertek helyszínén (amennyiben elővételben nem kelnek el a jegyek) kizárólag az előadások előtt 1 órával kezdődően!

Boros Misi 2003-ban született Pécsett. 6 éves korától tanult zongorázni a pécsi Liszt Ferenc Zeneiskolában. 2014-ben korosztályában megnyerte a Magyar Televízióban közvetített klasszikus zenei tehetségkutatót, a Virtuózokat. Azóta a világ legnagyobb pódiumain játszott, Európában, Amerikában és Japánban. Összesen 11 hazai és nemzetközi versenyen szerzett első helyet, köztük Rómában, Milánóban, Párizsban. Kimagasló tehetségét és elbűvölő személyiségét olyan mesterek méltatták, mint Vásáry Tamás és Miklósa Erika. 

Király Csaba Liszt-díjas zongora- és orgonaművész hét magyar és két nemzetközi zongoraverseny győztese. Páratlan előadóművészi teljesítményét ezernél is több hangversenye, koncertsorozatai, orgonaátiratai, kortárszenei alkotások bemutatói, improvizációi mutatják. Hazai és nemzetközi fesztiválok meghívottjaként fellépett Európa országaiban, Amerikában, Kanadában, Dél-Koreában, Japánban és Kínában. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar zongora- és orgona tanszakvezető egyetemi tanára.

Balog József Liszt-díjas zongoraművész több, mint 1000 koncertet adott szólistaként és kamarazenészként a világ 3 kontinensének több, mint 25 országában. Olyan híres koncerttermek fellépője volt, mint a Koch Theater-Lincoln Center, az amszterdami Concertgebouw, a szentpétervári Filharmónia, a londoni Kensington Palace és a bécsi Konzerthaus. Szívesen játszik kevésbé ismert remekműveket is, jazz inspirálta klasszikus zenét, nevéhez fűződik megannyi kortárs zenei mű bemutatása. Eddig14 CD felvételt készített, Hungaricum című szólólemeze egyedüli CD-ként 2005-ben elnyerte a Nemzetközi Liszt Ferenc Hanglemezverseny Nagydíját. Liszt szólólemeze 2015-ben a hónap felvétele lett az egyik legnagyobb presztízsű klasszikus zenei website-on, az allmusic.com-on. 2019. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján Lajtha-díjjal tüntették ki.

Dráfi Kálmán Liszt-díjas zongoraművész, a Zeneakadémia tanszékvezető tanára. 1985-ben kétéves lemezszerződés szólította Párizsba, és Cziffra György senlisi Zongoraakadémiájának vezető tanára lett. Fellépett a Leningrádi Filharmonikusokkal Mariss Jansons dirigálásával, a Bostoni Filharmonikusokkal Seiji Ozawával, de koncertezett Ferencsik Jánossal és Kobajasi Kenicsiróval is. Rendszeresen fellép a Zeneakadémián. Hazai és nemzetközi lemezfelvételei elsősorban Liszt, Chopin és a romantikus zongorairodalom köré épülnek. Japánban a Kobe College vendégprofesszora volt. Szenvedélyes és elhivatott tanárként büszke számos nemzetközi karriert befutott növendékére.

„MVM Koncertek – A Zongora a Festetics Palotában”

2019. február 16. (szombat), 11 óra – Festetics Palota

(1088 Budapest, Pollack M. tér 3.)

Boros Misi hangversenye

Mozart: a-moll szonáta,  K. 310, Schubert: A-dúr szonáta, D 664 ***

Liszt: Un sospiro, Manók tánca, Paganini etűdök (válogatás)

2019. február 16. (szombat), 19 óra – Festetics Palota

Király Csaba zongoraestje

Liszt: Erdőzsongás, 3. magyar rapszódia, Un sospiro, I. Mefisztó-keringő ***

Két transzcendens etűd (Ricordanza, f-moll etűd), Desz-dúr consolation, no. 3,  

BelliniLiszt: Norma-parafrázis  

2019. február 17. (vasárnap), 11 óra – Festetics Palota

Balog József hangversenye

Rameau: G-dúr szvit (részletek), Debussy: Images / Képek I.,

Wolf Péter: Részletek a Wolf-temperiertes Klavier-ból

2019. február 17. (vasárnap), 19 óra – Festetics Palota

Dráfi Kálmán zongoraestje

Közreműködik Vajda Marcell

Schubert: Gesz-dúr impromptu, op. 90, Asz-dúr impromptu, op. 90,

Chopin: F-dúr ballada, op. 38. (Dráfi)

Liszt: 4. magyar rapszódia, I. Mefisztó-keringő (Vajda),

Chopin: cisz-moll keringő, op. 64/2,  Esz-dúr keringő, op. 18 (Dráfi)

*** GounodLiszt: Faust-keringő (Vajda), Liszt: Szerelmi álmok (Dráfi),

Liszt: Dante szonáta (Vajda)

A sorozat őszi koncertjei:

2019. október 26. 11 óra – Csalog Gábor
2019. október 26. 19 óra – Hlavacsek Tihamér
2019. október 27. 11 óra – Gyöngyösi Ivett
2019. október 27. 19 óra – Kemenes András
2019. december 13. 19 óra – Érdi Tamás
2019. december 14. 19 óra – Falvai Sándor
2019. december 15. 11 óra – Balázs János
2019. december 15. 19 óra – Lantos István

Jegyek már mind a 12 hangversenyre megvásárolhatók a Zeneakadémia jegypénztárában és az interneten a www.jakobikoncert.hu honlapon a Jegyvásárlás menüpontban, valamint a koncertek helyszínén (amennyiben elővételben nem kelnek el a jegyek) kizárólag az előadások előtt 1 órával kezdődően!

 

Bérlet

Reklám képSzabadon összeállíthatja bérleteit a „Koncert 33” hangversenyeiből – 4 hangverseny 20 % kedvezménnyel.
Bővebben: Jegyek, bérletek

A Zongora

Reklám képSzólójegyek vásárolhatók a 2018-as koncertekre, de kapható még néhány bérlet a jakobikoncertinfo@gmail.com e-mail-címen való foglalással is!

Kedvezmény

Reklám képValamennyi Hangszerek világa koncertünket ingyenessé tettük az MVM támogatásával!
Bővebben: Jegyek, bérletek