Vásároljon "Koncert 33" ajándékutalványt 2 és 5.000 Ft értékben! Karácsony
Az utalványok bármelyik "Koncert33" hangversenyre beválthatók.

Keresés

A hangversenysorozat névadó szponzora az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.

 

 

Támogatóink

NKA,

Danubius Hotels Group,

Kárpátia étterem

Servus Magazin

Fidelio

Szabadi Vilmos PDF Nyomtatás E-mail

Szabadi VilmosHegedűművész két MIDEM nagydíjat nyert - először a HUNGAROTON történetében - 2002 és 1999-ben a franciaországi Cannes-ban DOHNÁNYI hegedűversenyeket és a Bartók fiatalkori szonátát tartalmazó CD-ivel. A 200 tagú zsűri a több mint 1000 CD közül ezt a két albumot hozta ki győztesként a SZÓLÓ / VERSENYMŰ illetve a sorozatok kategóriában. Az elsõ MIDEM díja évében (1999) megkapta a HUNGAROTON díjat is.

Sir Georg Solti és a Londoni Filharmonikusok meghívására Szabadi játszotta Bartók 2. hegedűversenyét az 1988-as londoni Royal Festival Hall Bartók Gála koncertjén. A koncertet a BBC és a DECCA rögzítette, majd a PHILIPS cég később lézerlemezen világszerte megjelentette. 1990-ben a londoni Royal Filharmonikusokkal, 1992-ben a BBC Philharmonic zenekarral, majd az Ír Koncert Zenekarral lép fel.

1992. október 22-én egyetlen magyar állampolgárként játszik - Rosztropovics, Domingo, Kiri Te Kanawa, Jeffray Tate társaságában - Solti György 80-ik születésnapi koncertjén a Buchkingam Palotában, a teljes Brit Uralkodóház jelenlétében. 1995 áprilisában, a Spanyol Királyi Kincstár számára egy 1701-ben készített Stradivári hegedűn mutatkozik be Madrid legnagyobb koncerttermében, Dmitri Bashkirow és Ivan Monhigetti társaságában, az Auditorio Nacional-ban.

1982-ben a Magyar Rádió által rendezett Hegedűverseny, majd egy évvel később a "Hubay Jenő" Hegedűverseny első díjasa illetve mindkét versenyen elnyeri a zsűri különdíjait is.

1985-ben, Finnországban nyer harmadik díjat a "Jean Sibelius" nemzetközi hegedűversenyen.

Tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán Halász Ferenc irányítása alatt 1983-ban fejezte be és egy évvel később, már ez intézmény legfiatalabb tanáraként tanít. Posztgraduális tanulmányait Ruggiero Ricci, Végh Sándor és Fenyves Lórántnál végzi. Az eltelt évek óta számtalan mesterkurzust adott világszerte.

Fellépései során dolgozott többek között - Szimonov, Ceccato, Nelson, Berglund, Kobajashi, Kamu, Haenchen, Tabachnik, Renzetti, Gardelli, Loughran, Vásáry, Saraste, Fisher Ádám és Fisher Iván karmesterekkel. Vendégszólistaként járt a londoni- Royal Festival Hall, Barbican Center, Wigmore Hall, az amszterdami Concertgebouw, a moszkvai és szent-pétervári nagytermekben, a stuttgarti Liederhalle Beethoven és Mozart termeiben, a bécsi Konzerthaus, Musikverein, a párizsi Museé D'Orsay, Conservatoire, Chatalet, a helsinkii Finlandia terem, a dublini National Concert Hall, torinoi- RAI Auditorium, a spanyol Auditorio Nacional, a brüsszeli Theater Saint Michelle, Észak-Írország és Wales koncerttermeiben is. Szerepelt még az Egyesült Államokban, Kanadában, Izraelben, Libanonban, Törökországban, Japánban, Dél-Koreában és Taiwanban. Felvételeket - a BBC, az NDR (Hamburgi Rádió), BRD (Müncheni Rádió), Radio Classique (France), finnországi, jugoszláv, izraeli és más rádióállomások - készítettek vele.

1992-ben munkásságáért Liszt -díjjal tüntették ki. 1983-ban készült első lemeze, amit eddig 38 újabb felvétel követett. 1996-ban HUNGAROTON Classic - mint egyetlen magyar hegedűművészként - exclusive szerződést köt vele.

1995-ben, mint Művészeti Vezető, megalapította a nyaranta megrendezésre kerülő Kastély Kamara Koncertek hangversenysorozatot.

1999-ben megalakítja a Wiener Belvedere Trio kamara együttesét - bemutatkozásukat a Musikvereinsaal-ban, a bécsi FESTWOCHE alkalmából, a kritika egybehangzó dicsérete övezi - tagjai, a Bécsi Filharmonikus Zenekar művészei. Hangszere egy cremonai mesterhangszer - Laurentius STORIONI 1778, a Magyar Állam kollekciójából való.

 

Bérlet

Reklám képSzabadon összeállíthatja bérleteit a „Koncert 33” hangversenyeiből – 4 hangverseny 20 % kedvezménnyel.
Bővebben: Jegyek, bérletek

A Zongora

Reklám képSzólójegyek vásárolhatók a 2020-as koncertekre, de már megvásárolhatók 2021-es bérleteink is, melyek megrendelhetők a jakobikoncert@gmail.com e-mail-címen is!

Kedvezmény

Reklám képValamennyi Hangszerek világa koncertünket ingyenessé tettük az MVM támogatásával!
Bővebben: Jegyek, bérletek